FAQ
Var kommer er kakao ifrån?
All vår kakao kommer från ett och samma plantage utan några mellanhänder, Hacienda San Jose som ligger i Ecuador. Hacienda San Jose är ett familjeägt plantage med ett 100 årigt arv. Vi har valt att köpa all vår kakao från ett och samma plantage för att vi lätt ska kunna hålla reda på arbetsförhållandena men även miljövården som sker på plantaget.
Varför är ingredienslistan till era choklader så kort?
För vi försöker undvika onödiga tillsatser och ingredienser för att behålla kakaons naturliga smak komplexitet. Kort ingredienslista för choklad är associerat med kvalité.
Var tillverkas er choklad?
Chokladen tillverkas i Höganäs, fast vårt kontor ligger i Malmö.
Är era produkter veganska och glutenfria?
Dom är veganska och kommer alltid vara det. Däremot så är inte vårt havrepulver glutenfritt än. (men vi jobbar på det!)
Hur lång är hållbarhetstiden?
Vår choklad har en hållbarhetstid på runt två år, vi försöker ha minst hälften av hållbarhetstiden kvar på alla produkter vi säljer.
Hur ska chokladen förvaras?
Den ska förvaras i ett torrt och svalt rum (mellan 19-22 grader) undvik direkt solljus.
Var kan jag köpa era produkter?
Kontakta oss på info@astachoklad.se och berätta var du bor så hjälper vi dig!
Hur blir jag återförsäljare?
Kontakta oss på info@astachoklad.se för mer information.